maandag 3 mei 2010

Fusilli tricolore

Vandaag gaat het koken wat sneller dan anders.
De volgende maandagen voorlopig ook.
Vanaf vandaag ben ik de vaste maandagoppasoma van knuffelbeeb.
Ze is nog veel te klein voor de dagopvang en als je dat een beetje met elkaar kunt regelen, dan is dat toch prima.
Dat was gisteravond weer de wekker zetten en  vanmiddag pas na vijf uur weer thuis komen.
Maar die kleine wordt al zo leuk.
Vandaag eet eten we pasta, lekker makkelijk en het ziet er gewoon zo gezellig uit.

Ingrediënten:
300 g fusilli tricolore pasta
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 courgette
2 uien
80 g pijnboompitten
250 g gorgonzola kaas(of een andere kaassoort)
1 beker (200 ml) crème fraiche
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding: Snijd de paprika's en de courgette in blokjes.
Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een pan zonder olie of boter, totdat deze iets bruin worden.
Houd de pijnboompitten apart.
Kook de fusilli in ruim water gaar.
Fruit de gesnipperde uien in een beetje olijfolie.
Voeg de stukjes paprika en courgette toe en laat enige minuten bakken.
Voeg de crème fraiche en de gorgonzola in stukken toe.
Goed roeren, totdat alles gesmolten is.
Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten:))

10 opmerkingen:

yvette zei

meatless en beebplus monday!

een heel fijne knuffeldag!

klaproos zei

klinkt goed:-)
maar ik heb gisteren al rijst gegeten :-)
dus het zal vandaag tóch iets anders worden denk ik , maar daarom niet minder lekker:-)
xxx

Fluitenkruid zei

Het is maar zo kort dat ze zo heel klein zijn, volop van genieten hoor x

christiene zei

eet smakelijk ziet er lekker uit.
geniet vandaag van jou lieve knuffelbeeb.
groetjes Christiene

kruidje zei

Ow dat moet heerlijk zijn zeg!! geniet er van!

gerdayD zei

Het is weer smullen geblazen op je blog, ook van alle andere voorgaande logs, assayya. Dankjewel!
Leuk dat je het zo heerlijk hebt met die kleine pagadder, geniet er maar van....

Martine zei

Lekker (en) makkelijk!
XXXm

Boomfather Ruerd zei

Mmm heerlijk met onze eetclub eten we elke zaterdag en we maken samen een keuze wat het wordt. Afgelopen zaterdag maakten we servische bonensoep zo heerlijk!

Lutje zei

mmm lekker, goeie tip :o)

curieuzeneuzemosterdpot zei

van de titel alleen al ga ik watertanden ..

lekkere dinsdag, assayya! :-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails