maandag 26 april 2010

Paëlla

Dit is de klassieke paella in zijn vegetarische versie. Je  kunt deze paella het best serveren met knapperig stokbrood en een gemengde salade. Maak ook eens gebruik van een mengsel van bruine en witte rijst. De bijhorende witte wijn kun je ook eens vervangen door ongezoet appelsap. En eventueel kan je zelfs eens wilde paddestoelen gebruiken in plaats van champignons.


4 el olijfolie
1 ui (gehakt)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
300 g bruine rijst
1 blik tomaten ( met sap, gehakt)
1 el tomatenpuree
1/2 tl gedroogde dragon
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
1 rode paprika's (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
1 groene paprika's (zaadlijsten verwijderd, grof gehakt)
3 stengels selderie (fijngehakt)
250 g champignons (gesneden)
ruim 50 g peultjes ( gehalveerd)
150 g erwten (diepvries)
50 g g gehakte cashewnoten
zout & peper (versgemalen)
3/4 ltr groentenbouillon van een tablet
glas witte wijn 

Bereidingswijze van paella
Verhit de olie en fruit de ui en het knoflook tot deze zacht zijn.
Voeg de paprika en de rijst toe en laat het geheel nogmaals 4-5 min. bakken, tot de rijst transparant is. Schep af en toe om.
Voeg de bouillon, wijn, tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat het mengsel 10-15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de stukken paprika, selderij, champignons en peultjes toe en laat het geheel 30 min. koken tot de rijst gaar is. Roer af en toe en voeg indien nodig bouillon toe.
Voeg de erwten en de cashewnoten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Als de erwten gaar zijn, schep je de paella in een warme schaal.
Bestrooi de paella met peterselie en garneer het geheel met partjes citroen en olvijen. Direct serveren.
Als je het gerecht van tevoren wil bereiden, moet je zorgen dat het niet helemaal gaar is. Voeg het water of bouillon toe en verwarm het. De erwten voeg je pas op het laatste moment toe, omdat ze anders hun kleur verliezen
Ik doe er nog wat groene of zwarte olijven in, net wat ik in huis heb:))

14 opmerkingen:

yvette zei

eet smakelijk....het is nu nog te vroeg om daar zin in te hebben...

fijne dag

kuskus

gerdaYD zei

Mmmmmmm majammie, dat ziet er verdomd lekker uit assayya!
Ik stuur mijn kokkie even langs om het recept op te halen...
Fijne maandag en dito week gewenst!

kruidje zei

Dat lijkt me heerlijk smaken - Ik had bijna zwarte rijst meegenomen uit de filipijnen

Walter zei

Altijd inspirerend, recepten.
Thnx!

Marlou zei

Goedemorgen Assaya!

henry's Spaanse madre maakte vaak paella. Heerlijk!!!
Ik at toen nog vlees: chorizo en kip.
Maar nu ben ik blij met jouw vegetarische versie.
Deze ga ik zeker in de zomer met een lekkere kan sangria in de tuin verorberen!!

Eet ze...

Marlou


.

klaproos zei

mmmmmmm

dat lijkt me wel wat ,
maar niet vandaag misschien morgen :-)

xxx

christiene zei

ALtijd fijn als er iemand is die lekker kan koken.
Assayya eet smakelijk.
groetjes Christiene

Martine zei

Paella............. een van mijn liefste zomergerechten.
XXXm

Roelien zei

Ik ben naar de winkel, weet nu wat ik wil eten vanavond!

Boomfather Ruerd zei

Wow dat ziet er jammi jammi uit.
wij maakten het ook wel eens zelf maar dan met kip.

merel zei

dank je welletje voor het recept, is iets voor de vriendin van mijn oudste zoon, zij is vegetarier, ziet er lekker uit

wim22 zei

mmmm, ik ben een 'rijsteter',
maak af en toe risotto. Dit lijkt me een smakelijke afwisseling te zijn. Dus best even receptje bewaren :-)
Groetjes.

Haha, aan de noordkant van de boom... dat heb je goed opgemerkt!

curieuzeneuzemosterdpot zei

jij verwent ons elke week met zo'n heerlijk gerecht!

en nog vegetarisch ook!

dankjewel daarvoor, assayya!! :-))

Pasula zei

Hee dat is best een goed idee, een lekker zomers gerecht! Ik ben de laatste tijd toch steeds minder vlees gaan eten, wel wat meer vis, maar bv pasta maak ik al vegetarisch, die stukjes gehakt erdoor mis je echt niet. Dank voor het recept. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails