woensdag 18 november 2009

Hartige appelstrudel.


Vorige week is het er door,o ja St. Maarten, bij ingeschoten, maar vandaag weer een appelgebak recept.
De appelmand is nog niet leeg, ik vond in mijn vriezer nog filodeeg en mijn koelkast bracht een stukje stilton kaas.
Daarom geen zoet, maar een vegetarisch recept, wat heel goed voor de lunch of met soep erbij ‘s avonds gegeten kan worden.( NB foto is van de gewone appelstrudel, ik heb nog geen foto van hiervan)

500g goudrenetten, geschild in stukjes.
2 stengels bleekselderij, fijngesneden.
50g walnoten, grof gehakt
125g stilton kaas, verkruimeld
200g filodeeg
25g boter
8el olijfolie
2 el kristalsuiker
1tl sesamzaad
1tl komijnzaad
nootmuskaat, vers geraspt
platte peterselie( niet de krul, want daar zit minder smaak aan)

Bereiden.
Meng de appelstukjes met de bleekselderij en de nootmuskaat.
Rooster de walnoten zachtjes in de boter, voeg de suiker en het appelmengsel toe en bak dit 3 minuten mee. Laten afkoelen en dan de stilton erdoor.
Leg het filodeeg op het aanrecht en bestrijk met olijfolie, leg er nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met olie, ga door tot alle filodeeg en olie gebruikt is.
Schep het meeste van het appelmengsel aan een lange kant van het deeg en verdeel het laatste restje over het nog onbedekte deeg.
Rol het deeg op en begin bij de kant met de meeste vulling.
Leg de strudel op de bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk hem met een beetje olijfolie.
Strooi er sesamzaad en komijnzaad over en bak in een voorverwarmde oven op 200 C in 20 tot 25 minuten goud bruin.
Laat de strudel afkoelen en serveer in dikke plakken gegarneerd met de peterselie:))

13 opmerkingen:

gerdaYD zei

Mjammie, kwijl, kwijl, wat ziet dàt er lekker uit, assyya! Ik ga mijn chef kok eens naar je log sturen om het recept op te halen!

apfelstrudel mit gelei
das ist gut jegen die shijsserij
pumpernikkel mit azijn
komm lass uns fröhlich sein (...)
© Katastroof
*wink, big smile*

Morgaine zei

Uh, ik hou het toch bij de traditionele wijze van een appel, hahaha die kan al zo zuur zijn ;-)

Of hooguit in een salade en dat is al heel wat :D

XXX

Lutje zei

ohhh, dat zit er allemaal zo lekker uit, dat is slecht voor me, dus vlug weg, maar wat erin zit lijkt heerlijk :o)

christiene zei

Dat is niet gek zo,n onbijtje
lekker.
Christiene

griet zei

mmmm heerlijk zo'n warme met slagroom heb ik nu al trek in hi .
ik las over de m grieprik en heb er ook veel moeite mee.
maar toen ik laatste een oma zag op tv die zei natuurlijk neem ik hem ik zal mijn kleinkinderen aansteken,dat vergeef ik mezelf nooit zette me wel aan het denken ,maar je hebt gelijk hoor .ik heb nog nooit een andere griepprik ook gehad xxxknuffff van mij xxxxx

kruidje zei

jammie lijkt me lekker!!
Ik moest denken aan Hete bliksum waar mijn kinderen gek op zijn.. maar dit is wel heel anders

Martine zei

Hmmmmmmmmm lekker!
XXXm

Fluitenkruid zei

Wat een aparte combi met die kaas, lijkt me yummie. Dit ga ik Roos laten lezen.

klaproos zei

ha lekker :-)

ik kom graag een stukkie eten bij je:-)

ik heb zin om het zelf te gaan maken ...
kan ik daar vlinderkes mee vangen :-)

Marlou zei

Hoeiboei...

dat zal een lekker recept zijn!

ik laat het zaterdag door mijn dochter maken.
Die maakt er elke keer weer een feestje van...

Liefs van Marlou

annelies zei

Dit ziet er erg lekker uit, en zal vast goed smaken, ik ga het recept opslaan. Dank.

Gr.Annelies.

curieuzeneuzemosterdpot zei

selder bij de appelstrüdel??

ik geloof graag dat dit er een hartige toets aan geeft!

dankjewel voor dit originele recept, assayya!

Pasula zei

Het lijkt me heerlijk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails